SOUND OF EUROPE festival

Een spannende mix van jazz, funk, klassiek en wereldmuziek

Sound of Europe is dit jaar verhuisd. Zowel naar nieuwe data – 12 & 13 april 2024 – als naar nieuwe locaties in de binnenstad van Breda: MEZZ, De Nieuwe Veste en de Lutherse kerk. Programmeur en oprichter Frank van der Kooij licht toe wat de kern van Sound of Europe is. Een gesprek over de spannende, avontuurlijke programmering met “creativiteit on the spot” die je alleen live kan meemaken.

De ondertitel van Sound of Europe is ‘Unexpected Crossovers.’ Kun je daar wat meer over vertellen?

Met ‘unexpected’ willen we het publiek laten weten dat een groot deel van onze programmering draait om nieuwe ontdekkingen; om een avontuurlijke samenkomst van stijlen. Natuurlijk hebben we ook wat bekendere highlights, maar de concerten en het festival draaien grotendeels om het ontdekken van nieuwe muziek.

Gaat dat ook om stijlen die je niet zou verwachten? Het zijn allemaal acts die je live moet meemaken om het écht te ervaren.

Het festival en alle concerten die we programmeren hebben juist een heel avontuurlijk aspect. We merken heel vaak dat bezoekers juist de live-ervaring bands heel erg goed vinden. De programmering is overigens wel altijd heel toegankelijk – maar tegelijkertijd wel spannend. Ik ben altijd uit op laagdrempeligheid voor een breder publiek.

Waar zit dat spannende dan precies in?

Het gaat om muzikanten die de gebaande paden verlaten en nieuwe elementen uit andere stijlen integreren. Improvisatie behoort daarbij altijd tot de kern. Sound of Europe programmeert een vorm waarin ruimte voor improvisatie blijft bestaan. Creativiteit on the spot.

Hieronder de programmering van onze editie van 2024:

sound of europe • unexpected crossovers

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN & PARTNERS

MICHA keijser@4x

Stichting Sound of Europe
Kloosterlaan 309a, 4811 EE Breda
ANBI nummer 804481556