Over Sound of Europe

Sound of Europe brengt sinds 2018 een spannende mix van jazz, klassiek, funk en elektronica naar Breda. De rode draad op het festival is de ruimte die gecreëerd wordt voor improvisatie en solisten.

Sinds vorig jaar vindt Sound of Europe plaats in de Belcrum: een gebied in Breda op loopafstand van station dat steeds verder opbloeit als culturele hotspot.

De derde editie van Sound of Europe vindt op 16 & 17 oktober 2020 plaats verspreid over verschillende podia in de Belcrum: Podium Bloos en dit jaar Pier15. Tickets voor beide avonden zijn hier te bestellen.

Sound of Europe wordt georganiseerd door Beaux Jazz, de stichting die zich al 24 jaar inzet voor (jazz)muziek in Breda. 

Sound of Europe Breda
16/17 OKTOBER FESTIVAL SOUND OF EUROPE

Praktische info

WANNEER?

16 oktober 2020
17 oktober 2020

WAAR?

Vrijdagavond in Podium Bloos 
Zaterdagavond in Pier 15

WIE?
De programmering op de vrijdagavond bestaat uit de kleurrijke trompetgigant Eric Vloeimans samen met Jörg Brinkmann op cello, het dubbele saxofoonkwartet Artvark & Apollo (uit respectievelijk Rotterdam & Manchester), en een speciaal gezelschap rondom pianist en Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse: hij betreedt het podium in de “huiskamer” van Podium Bloos samen met Claudio Puntin (klarinet / elektronica) uit Zwitserland, Dirk Peter Kölsch (drums) uit Duitsland, en de Nederlandse bassist Eric van der Westen.

Met de avond erna een speciale line-up in de skatehal van PIER15: het Amsterdamse trio Tin Men and the Telephone brengt hun gloednieuwe The G.R.E.A.T.E.S.T. live show naar Breda, waarbij iedereen in het publiek met een Tin Men smartphone-app de improvisatie van de drie muzikanten kan beïnvloeden. Daarnaast treedt Eddy & The Ethiopians op, een gezelschap onder leiding van de Eindhovense saxofonist Edward Capel dat een on-hollandse hutspot van zomerklanken maakt. Een mix van funk, Ethiopische jazz, hip-hop grooves, rock-invloeden en improvisaties.
PERS & PUBLICATIE

Accreditatie kan aangevraagd worden via

danny [@] sound-of-europe punt nl.

TOEGANKELIJKHEID

PIER15 is helaas niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Het café is alleen via een trap te bereiken. Podium Bloos is wel volledig toegankelijk en rolstoelvriendelijk.

CONTACT

Voor verdere vragen, verzoeken en opmerkingen kun je terecht op onze contactpagina.

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN