Over Sound of Europe festival

Sound of Europe brengt sinds 2018 een spannende mix van jazz, klassiek, funk en elektronica naar Breda. Het festival is geworteld in improvisatie en muzikaal vakmanschap uit Europa, maar gaat voorbij die grenzen zodat bezoekers iedere keer wat nieuws ontdekken.

Laten we voorop stellen dat Sound of Europe niet “nog een jazzfestival in Breda” is. Het festival bestaat uit verschillende podia met ieder een eigen karakter.

 

MUZIEKSTIJL

Zoals een bezoeker het op Sound of Europe 2019 na afloop van Vincent Peirani in Podium Bloos het beschreef: “Ik kende ze nog niet en zou op basis van de naam er live niet heengaan, maar wat was dít geweldig!!” Dat raakt de kern van Sound of Europe: muzikale ontdekkingen, spannende uitstapjes, en hoogwaardige live-ervaringen. Sound of Europe laat een nieuw geluid horen.

 

LOCATIES
Sinds 2019 vindt Sound of Europe plaats in de Belcrum: een gebied in Breda op loopafstand van station dat steeds verder opbloeit als culturele hotspot.

De vierde editie van Sound of Europe vindt plaats op 13, 14 & 15 oktober 2022 plaats in Podium Bloos en op het podium van PIER15. Daarnaast organiseert Sound of Europe door het jaar heen een reeks concerten op verschillende locaties.

Sound of Europe Breda

Praktische info

WANNEER?

13, 14, 15 oktober 2022

WAAR?

Podium Bloos en in de skatehal van PIER15 

PERS & PUBLICATIE

Accreditatie kan aangevraagd worden via

communicatie [@] sound-of-europe punt nl.

TOEGANKELIJKHEID

Het café van PIER15 is helaas niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Podium Bloos is volledig toegankelijk en rolstoelvriendelijk.

CONTACT

Voor verdere vragen, verzoeken en opmerkingen kun je terecht op onze contactpagina.

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN