Over Sound of Europe

Sound of Europe brengt sinds 2018 een spannende mix van jazz, klassiek, funk en elektronica naar Breda. Het festival is geworteld in improvisatie en muzikaal vakmanschap uit Europa, maar gaat voorbij die grenzen zodat bezoekers iedere keer wat nieuws ontdekken.


Sinds vorig jaar vindt Sound of Europe plaats in de Belcrum: een gebied in Breda op loopafstand van station dat steeds verder opbloeit als culturele hotspot.

De derde editie van Sound of Europe vindt op 16 & 17 oktober 2020 plaats verspreid over verschillende podia in de Belcrum: Podium Bloos als “huiskamer XL” en in de skatehal van Pier15.

 

Tickets voor beide avonden zijn hier te bestellen.

Sound of Europe Breda
16/17 OKTOBER FESTIVAL SOUND OF EUROPE

Praktische info

WANNEER?

16 oktober 2020
17 oktober 2020

WAAR?

Vrijdagavond in Podium Bloos
Optredens van 19.00 – 00.00 uur

Zaterdagavond in Pier 15
Optredens van 22.00 uur tot 01.00 uur

WIE?

De programmering op de vrijdagavond bestaat uit de kleurrijke trompetgigant Eric Vloeimans samen met Jörg Brinkmann op cello, het dubbele saxofoonkwartet Artvark met een uniek en eenmalig optreden samen met Matangi Quartet en zangeres Pitou , en een speciaal gezelschap rondom pianist en Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse: hij betreedt het podium in de “huiskamer” van Podium Bloos samen met Claudio Puntin (klarinet / elektronica) uit Zwitserland, Dirk Peter Kölsch (drums) uit Duitsland, en de Nederlandse bassist Eric van der Westen.

Met de avond erna een speciale line-up in de skatehal van PIER15: het Amsterdamse trio Tin Men and the Telephone brengt hun gloednieuwe The G.R.E.A.T.E.S.T. live show naar Breda, waarbij iedereen in het publiek met een Tin Men smartphone-app de improvisatie van de drie muzikanten kan beïnvloeden. Daarnaast treedt Eddy & The Ethiopians op, een gezelschap onder leiding van de Eindhovense saxofonist Edward Capel dat een on-hollandse hutspot van zomerklanken maakt. Een mix van funk, Ethiopische jazz, hip-hop grooves, rock-invloeden en improvisaties.

PERS & PUBLICATIE

Accreditatie kan aangevraagd worden via

danny [@] sound-of-europe punt nl.

TOEGANKELIJKHEID

Het café van PIER15 is helaas niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. De skatehal, waar de concerten plaatsvinden, is wél rolstoeltoegankelijk. Ook Podium Bloos volledig toegankelijk en rolstoelvriendelijk.

CONTACT

Voor verdere vragen, verzoeken en opmerkingen kun je terecht op onze contactpagina.

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN