Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Valvetronic

14 oktober 2022 • 22:30 - 23:30

Toen de jonge trompettisten Lourens van der Zwaag and Kris Kraanen de geprezen brassband Gallowstreet live zagen, wisten ze het meteen: dit wilden ze zelf ook. In 2017 was Valvetronic geboren. Nu is het één van de meest explosieve brassbands die ons land kent. Met een energieke set geïnspireerd door jazz, hip-hop, funk, house en dance maken ze van ieder concert en festival één groot feest.

Lourens Van Der Zwaag – Bandleider/Trompet
Kris Kraanen – Trompet
Bart van der List – Trompet
Santiago von Sternenfels – Altsaxofoon
Paul Van de Calseijde – Tenorsaxofoon
Aviv Noam – Baritonsaxfoon
Gregor Sperzel – Trombone
Nathan Surquin – Trombone
Harry Chronis – Trombone
Yavin Groenewegen – Sousapfoon
Annick Sickinghe – Percussie
Saïd Vroon – Drums

Met hun debuutalbum Before The Dawn betrad Valvetronic al podia op onder meer North Sea Jazz, Eurosonic Noorderslag, Oerol, Paradiso, Bevrijdingsfestival Amsterdam en So What’s Next. Before The Dawn was een ode aan het nachtleven dat de twaalf jonge muzikanten misten in tijden van corona. Daarom brachten ze op het album analoog (akoestische instrumenten) en digitaal (elektronische producties) samen. Dat is ook tijdens hun live-optredens te horen: naast energieke brass zijn ze net zo goed beïnvloed door dance en house. Met de ogen dicht waan je je op een kolkende dansvloer, aangedreven door tien blazers met drums en percussie. Op Sound of Europe 2022 brengt de twaalfkoppige band dat energieke, veelzijdige brassgeluid weer naar Breda.

“Valvetronic kun je samenvatten in één woord: feest! Een feestelijke band vol met energie, funky blazers en gedreven improvisaties van twaalf jonge blazers. Dat wordt dus zeker een afsluiter van één van de festivalavonden.”

Sound of Europe programmeur Frank van der Kooij

foto: Arief AdityaputraKIJK OP ONS YOUTUBE KANAAL

Gegevens

Datum:
14 oktober 2022
Tijd:
22:30 - 23:30
Evenement Categorie:

Locatie

Podium Bloos
Speelhuislaan 153
Breda, 4815 CD