Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Neil Foreman

15 oktober 2022 • 21:30 - 22:30

Pianist, componist en vocalist Neil Foreman (1997) heeft een traject op het conservatorium Tilburg bewandeld als docent muziek. Momenteel studeert hij aan Master of Music: Piano Jazz op het conservatorium en kreeg hij les van onder anderen Wolfert Brederode en Jeroen van Vliet.

Salle de Jonge – drums
Hugo Den Oudsten – bas
Chelsea Foreman – vocals

Neil is een talentvolle jonge pianist en componist die de afgelopen jaren zijn eigen stijl en sound heeft ontwikkeld. Zo is hij ook onderdeel van de Tilburgse vocalgroep GENTL en speelt hij als toetsenist voor musicalproducenten als Stage Entertainment (Mamma Mia!) en Opus One (Fun Home).

“Wat me zo interesseert aan het schrijven van eigen werk is dat je niet alleen muzikaal-inhoudelijk dingen tegenkomt waar je een mening over moet vormen, maar dat het veel groter is dan dat,” licht Neil Foreman toe. “Wie ben ik? Wat wil ik laten horen? Wat wil ik uitstralen? Met die vragen ben ik momenteel in positieve zin aan het worstelen.”

“Mijn composities laten verschillende kleuren horen. Mijn brede interesses (van Bill Laurance tot Sting, en van Tigran Hamasyan tot Avishai Cohen) zijn daarin goed hoorbaar. Door de combinatie ervan hoop ik mijn authenticiteit te kunnen tonen. Het verbinden van mezelf als pianist, toetsenist, vocalist, arrangeur en bovenal mens is een doel waar ik met alle liefde en plezier aan werk.”

Gegevens

Datum:
15 oktober 2022
Tijd:
21:30 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Poppodium Phoenix
Belcrumweg 60
Breda, noord brabant 4815 HD