Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mete Erker & Jeroen van Vliet

15 oktober 2022 • 19:00 - 20:00

Erker en van Vliet

Spannende improvisaties van een duo dat al ruim dertig jaar samen het podium deelt. Erker en Van Vliet vormen één van de sterkste improviserende duo’s die ons land kent. Met het nieuwe album IN net uitgebracht, komen ze samen naar Sound of Europe 2022.

De samenwerking tussen saxofonist Mete Erker en pianist en Boy Edgar-prijswinnaar Jeroen van Vliet begon al in 1989 met het Erker Kwartet. Dat hun samenspel en improvisaties als duo al zolang meedraaien, hóór je: “Doorslaggevend voor het mooie concert is het samenspel. Het luisteren naar elkaar, aanvoelen wanneer de juiste noot gespeeld moet worden om het mooist samen te vloeien. Erker en Van Vliet behoren tot de fijnste improviserende duo’s in Nederland,” schreef De Volkskrant.

Na Linden met zangeres Kristina Fuchs en het intieme, kwetsbare Pluis in 2019, brachten ze eerder dit jaar hun nieuwste album als duo uit, getiteld IN: elf beeldende en poëtische composities waarbij schoonheid de boventoon voert. Live zorgen ze samen voor spannende improvisaties, waarbij ze ieder een meester op hun eigen instrument zijn. Dat bracht ze de afgelopen dertig jaar samen met onder meer de Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku, het neoklassieke Asko|Schönberg ensemble, en kemençe virtuoos Derya Türkan.

Gegevens

Datum:
15 oktober 2022
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Podium Bloos
Speelhuislaan 153
Breda, 4815 CD
Erker en van Vliet