Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Irene Reig Trio

15 juli • 20:00 - 22:30

€20
Irene Reig

Het Spaanse drietal rondom saxfoniste Irene Reig vertaalt bebop en hardbop tradities naar een fris, energiek geluid. Het trio bestaat uit muzikanten uit een nieuwe generatie Catalaanse jazzmusici.


Irene Reig (altsaxofoon) | Spanje
Pau Sala (contrabas) | Spanje
Joan Casares (drums) | Spanje

Over Irene Reig Trio kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat het échte jazz pur sang is,” licht Sound of Europe programmeur Frank van der Kooij toe. “Ze spelen enorm virtuoos. Ik denk zelfs dat als je je ogen dicht doet, dat je denkt dat Charlie Parker himself op het podium staat.

Frank van der Kooij

Saxofoniste Irene Reig was al eerder bandleider voor een kwintet (onder meer met de Amerikaanse trompettist en bugelspeler John Swana) en het octet The Bop Collective, waarmee ze in 2018 in het BIMHUIS de publieksprijs van het prestigieuze Dutch Jazz Competition won. Drie jaar geleden schemerde op het album Iaspis haar eigen composities al door bekend werk van Charlie Parker, Baden Powell en Vinicius de Moraes, en bebop en hardbop gegrond in de rijke traditie van Charles Mingus tot The Jazz Messengers.

Op het meest recente album met haar trio, Mira, laat Irene Reig eigen werk horen van hoog niveau – van jazz standards tot swing en twee interpretaties (Duke Ellington’s “I Let a Song Go out of My Heart” en Richard Rogers’ musicalnummer “The Sweetest Sounds”), vol met innovatieve arrangementen. Live leent zich dat voor optredens vol met energie, passie en spontaniteit, wat het trio al eerder liet horen in Hermitage Amsterdam, Jamboree Jazz Club (Barcelona), en Spaanse festivals als Festival de Músiques Emergents en Jazz Granollers

Locatie Hijgend Hert Breda

Op deze avond kunt je ook genieten van Trico, een dubbelconcert dus, dat is dubbel genieten!

KOOP JE TICKETS

Gegevens

Datum:
15 juli
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€20
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Het Hijgend Hert
Pasbaan 7
Breda, 4811 GM
Irene Reig