Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ANTONIO LIZANA

16 juli • 20:00 - 23:00

€17,50

Van het Spaanse Andalusië tot New York en daar voorbij: Antonio Lizana is één van de meest gevierde vertegenwoordigers van flamenco jazz uit Zuid-Spanje. Als jazzsaxofonist, flamenco-zanger en componist, zijn Lizana’s optredens als “een adembenemende reis van flamenco roots naar hedendaagse jazz”, samengebracht met bezielde teksten die optimisme en oprechtheid uitstralen.


Antonio Lizana (saxofoon) | Spanje
Manel Fortià (bas) | Spanje
Raphaël Pannier (drums) | Frankrijk

Antonio Lizana heeft samen met zijn band opgetreden in meer dan dertig landen, waaronder op SXSW, Shanghai Jazz Fest, flamenco-festivals in Londen, New York Los Angeles en Nederland’s eigen Flamenco Biennale. Lizana is geboren en getogen in San Fernando, en is één van de enige Spaanse artiesten ooit die een NPR Tiny Desk concert heeft opgenomen.

https://www.youtube.com/watch?v=3WocuIycshM&ab_channel=NPRMusic%20

Antonio Lizana heeft eerder samengewerkt met artiesten als Marcus Miller, Snarky Puppy, Arturo O’Farrill’s Afro Latin Jazz Orchestra en Alejandro Sanz; met de laatste twee won hij zelfs Grammy awards. A Different Reality is Lizana’s meest recente werk. Dit vierde album bestaat uit melodische en ritmische flamenco met hedendaagse arrangementen en producties. Met invloeden uit onder meer neo-soul en klassieke jazz blijft het album verbazen – ook live. “Antonio Lizana speelt recht uit het hart en met veel ‘soul’. Zijn muziek ademt veel energie en de zilte frisheid van de Atlantische zee bij zijn stad Cádiz,” in de woorden van saxofonist Arno Bornkamp.

https://www.youtube.com/watch?v=pAI4eqkBUjA&ab_channel=AntonioLizana%20

KOOP JE TICKETS

Gegevens

Datum:
16 juli
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€17,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Het Hijgend Hert
Pasbaan 7
Breda, 4811 GM