Artvark, Matangi & Pitou

BEZETTING

Artvark Saxophone Quartet 

Rolf Delfos (alto sax)
Bart Wirtz (alto sax)
Mete Erker (tenor sax)
Peter Broekhuizen (baritone sax)

Matangi String Quartet

Karsten Kleijer (altviool)
Daniel Torrico (viool) |
Arno van der Vuurst (cello) 
Maria-Paula Majoor (viool)

 

 

Pitou (zang)

Drie Nederlandse uitblinkers uit klassieke, jazz- en popmuziek speciaal voor Sound of Europe op één podium. Matangi String Quartet, zangeres Pitou uit Amsterdam, en het Artvark Saxophone Quartet uit Rotterdam. Zij spelen hun eigen muziek én laten de muzikale genres versmelten in verrassende muzikale ontmoetingen.

 

Hun versie van ‘Babooshka’ van Kate Bush (bekijk hieronder) is hier een goed voorbeeld van, waarbij de grenzen tussen jazz en popmuziek vervagen. De uitvoering in Het Concertgebouw was echter met een ander kwartet. Matangi Quartet werd eerder “het meest veelzijdige kwartet” van Nederland genoemd, en werkte eerder samen met cabaretiers Herman van Veen en Youp van ‘t Hek, DJ Kypski, en vocalisten als Mathilde Santing en Tom McRae.

 

“Onstuimig en ongetemd, zo zou ik ons typeren. We kleuren niet binnen de muzikale lijntjes”, zegt violist Maria-Paula Majoor van Matangi zelf. Samen met de prachtige folk-pop van de Amsterdamse zangeres Pitou (recent aangeraden door de BBC, The Independent, en door de zanger van de Britse band Elbow) en de kracht en energie van het saxofoonkwartet Artvark, belooft het optreden in Podium Bloos inderdaad “onstuimig” en “ongetemd” te worden.

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN