fbpx

Opening BredaPhoto

Opening BredaPhoto i.s.m. Sound of Europe

Van 8 september t/m 23 oktober 2022 vindt in Breda de tiende editie plaats van het tweejaarlijkse BredaPhoto Festival, de grootste fototentoonstelling in de Benelux. Met als titel Theatre of Dreams gaat deze editie over hoop, verandering en voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld. Wij trappen deze openingsavond af met WAAN!

Met een ritmesectie bestaande uit twee drummers en twee bassisten weet je eigenlijk al genoeg: dit gaat grooven. WAAN is een nieuwe band rondom altsaxofonist Bart Wirtz (Artvark Saxophone Quartet) en keyboardspeler Emile van Rijthoven, met producties bijgestaan door Kraak & Smaak’s Oscar de Jong. Een rauwe zoektocht naar de gulden middenweg tussen elektronisch gedreven grooves, energieke jazz, roots en funk. “WAAN is zinnig”, kopt de band zelf.

Bart Wirtz (altsaxofoon) | Nederland
Emile van Rijthoven (keyboard) | Nederland
Kasper Kalf (bas) | Nederland
Rik Kraak (bas) | Nederland
Mark Schilders (drums) | Nederland
Jimmi Hueting (drums) | Nederland


WAAN is een nieuwe band van altsaxofonist Bart Wirtz (o.a. Artvark Saxophone Quartet) en keyboardspeler Emile van Rijthoven (o.a. in bands van Waylon, Giovanca & Wouter Hamel). Ze speelden al eerder samen op Wirtz’ Beneath The Surface album in 2016. In WAAN worden ze bijgestaan door bassisten Rik Kraak & Kasper Kalf, en drummers Mark Schilders en Jimmi Hueting – laatstgenoemde was vorig jaar ook op Sound of Europe te zien, toen hij als onderdeel van 4B2M de skatehal van PIER15 op z’n kop zette.

De eerste CD van WAAN komt pas in februari 2023 uit op het Duitse Sonar Kollektiv label van Jazzanova, dus we zijn er vroeg bij! WAAN is live te zien in Mezz tijdens de openingsavond van BredaPhoto. Gepresenteerd door Sound of Europe.