27 mei • 18:30 • Ingenhousz • Henry Hey’s Waterfront

Muziek van niemand minder dan David Bowie bracht dit trio samen. Bowie nam de Amerikaanse pianist Henry Hey in vertrouwen als musical supervisor voor het iconische Lazarus, wat zijn laatste werk zou worden. Dat is waar Henry Hey, bassist Mark Haanstra en drummer Marc Schenk elkaar vonden in originele, vooruitstrevende jazz vol met energie.

Henry Hey (piano) | Verenigde Staten

Mark Haanstra (bas) | Nederland
Marc Schenk (drums) | Nederland

Henry Hey speelde naast Bowie’s The Next Day en Lazarus onder meer op George Michael’s Symphonica en Rod Stewart’s The Great American Songbook als arrangeur en pianist. Als onderdeel van de New Yorkse jazzscene werkte hij samen met grote namen als pianist Bill Evans, saxofonist Donny McCaslin en drummer Jeff ‘Tain’ Watts, terwijl hij net zo goed zijn weg wist te vinden in popmuziek met onder meer Ariana Grande, Empire Of The Sun en grande dame of soul Dionne Warwick.

 

Mark Haanstra is één van de meest allround bassisten van Nederland, die zowel toerde met artiesten als Yuri Honing, Ellen ten Damme en Oene van Geel als met klassieke ensembles zoals Het Concertgebouworkest en als solist met het New York Philharmonic Orchestra. Bezoekers van Sound of Europe 2020 hebben hem zelfs eerder op het festivalpodium gezien als onderdeel van Tini Thomsen’s explosieve jazz-rock band Max Sax in Electron.

 

Ook drummer Marc Schenk is een veelgevraagd muzikant, wat hem de afgelopen vijfentwintig jaar samenbracht met artiesten als Candy Dulfer, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, S!R, Loïs Lane, Do en Anton Goudsmit.

Tijdens het bekroonde Lazarus bracht die gedeelde veelzijdigheid ze samen als trio – en als vrienden. Met een nieuwe trioplaat op komst, presenteert Sound of Europe Henry Hey’s Waterfront op vrijdag 27 mei 2022 live in Ingenhousz te Breda.

Henry Hey’s Waterfront

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN