13/14/15 OKT • 2022

Met de vierde editie van Sound of Europe brengt het festival weer een spannende mix van jazz, funk, world music en elektronica naar Breda. Op 13, 14 & 15 oktober 2022 vindt Sound of Europe plaats bij Podium Bloos en in het café van PIER15. De officiële openingsavond wordt verzorgd door Codarts Funk Big Band (bekend van het tv-programma Matthijs Draait Door) en gitarist Bram Stadhouders met het Antwerpse Baroque Orchestration X.

Muzikale ontdekkingen staan ieder jaar centraal bij de programmering. Dat kan dit jaar onder meer met trompettist Eric Vloeimans die optreedt met de achttienkoppige big band Licks & Brains. De explosieve jonge brassband Valvetronic waarbij funk, hiphop, jazz en house-invloeden samenkomen. En met één van de sterkste improviserende duo’s in Nederland: saxofonist Mete Erker samen met pianist en Boy Edgar-prijswinnaar Jeroen van Vliet.

Sound of Europe festival