LUCAS NIGGLI

Bezetting

Lucas Niggli (drums) | Zwitserland
Jan Galega Brönnimann (klarinet & sax) | Kameroen
Aly Keita (balafoon) | Mali

Lucas Niggli is een veelgeprezen drummer en percussionist uit Zwitserland. Op Sound of Europe treedt hij samen op met Jan Galega Brönnimann (basklarinet, saxofoon & elektronica) en Aly Keita (balafoon).  

Eind jaren 80 begon hij als muzikant in de experimentele New Jazz-formatie Kieloor Entartet, vormde hij vervreemdende orkesten, en werd hij in de jaren 90 onderdeel van het Zwitserse alternatieve label UNIT-Records.

Het blijft echter niet bij avant-garde werk als drummer en percussionist: hij trad ook op met onder meer contrabassist Barry Guy, John Cale (The Velvet Underground), jazzhoutblazer Trevor Watts, elektronische sound artist Hans Koch, filmmaker Peter Mettler, en vele anderen.
Daarnaast vormt hij sinds 2006 het internationale drumkwartet Beat Bag Bohemia met Kesivan Naidoo (Zuid-Afrika), Rolando Lamussene (Mozambique) en Peter Conradin Zumthor (Zwitserland).

Van avant-garde spel tot vrije improvisatie en Afro-Jazz. Niggli kan het. Zaterdag 16 oktober komt hij dat laten zien als trio samen met Keita & Brönnimann op Sound of Europe.

Dagkaarten en passe-partouts voor Sound of Europe 2021 (14, 15 & 16 oktober) zijn
hier te bestellen.

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN