LAURA PERRUDIN

Bezetting

Laura Perrudin (solo-optreden) | Frankrijk 

In lijn met bekende harpisten als Dorothy Ashby en Alice Coltrane, brengt de Franse harpiste en zangeres Laura Perrudin een compleet eigen geluid uit haar instrument. Grootgebracht op jazz, geschoold in klassieke muziek, liet ze zich vervolgens ook inspireren door elektronica, soul en hiphop.

 

Alleen met haar harp en effectpedalen laat ze dat horen als een one-man-band, en daarnaast treedt ze met band op op festivals zoals London Jazz Fest, Eurosonic Noorderslag, PopKultur Festival Berlin – sinds eind afgelopen jaar met de dansbare en energieke plaat ‘Perspectives & Avatars’ als nieuwste wapenfeit.

Haar eigen virtuose geluid heeft net zoveel te maken met Flying Lotus en Amon Tobin als met klassieke en jazzartiesten als Debussy en Wayne Shorter. Precies die mix werd eerder geprezen door BBC Radio, Le Monde en het toonaangevende Franse tijdschrift Les Inrocks. 

 

Zaterdagavond 16 oktober staat Laura Perrudin in Podium Bloos.

 

Dagkaarten en passe-partouts voor Sound of Europe 2021 (14, 15 & 16 oktober) zijn hier te bestellen.

Laura Perrudin Sound of Europe

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN