ERIC VLOEIMANS & WILL HOLSHOUSER

Bezetting

Eric Vloeimans (trompet) | Nederland
Will Holshouser (accordeon) | Verenigde Staten

De kleurrijke trompetgigant Eric Vloeimans live zien is altijd een muzikaal avontuur. Soms bebop, soms orientaals, soms funky, maar altijd improvisatie vol met plezier.

 

Hij kreeg in een ver verleden lessen bij Donald Byrd en maakte in de Verenigde Staten onderdeel uit van bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington (inderdaad, “de zoon van”). Toch ziet hij de term “jazz” als te beperkend voor zijn werk. Dat toont zijn uiteenlopende discografie ook: van zijn eigen kwartet tot kamerjazztrio Figimundi met gitarist Anton Goudsmit en pianist Harmen Fraanje, tot samenwerkingen met onder meer Spinvis, Doe Maar, Fay Lovsky, Colin Benders (Kyteman), tot de funk- en rockinvloeden van de elektrische band Gatecrash.

 

In woorden van de Volkskrant bezit hij “een schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden.” Tot op de dag van vandaag. Op vrijdagavond 15 oktober komt hij dat samen met accordeonist Will Holshouser uit New York laten zien in Podium Bloos, als onderdeel van Sound of Europe 2021.

 

Vloeimans en Holshouser

MET SPECIALE DANK AAN ONZE SPONSOREN