Sound of Europe Festival komt in het tweede weekend van oktober naar de Belcrum in Breda voor de tweede editie. Om alvast op te warmen, presenteren we tijdens de Bredase Cultuurnacht (zaterdag 26 januari) een bijzonder gezelschap in Electron: BIG HORNS, een samensmelting tussen Rotterdam Ska-Jazz Foundation (RSJF) en het van origine Bredase collectief BOSCO.

RSJF tourde vanuit Rotterdam de hele wereld over (van New York tot Moskou) en bracht verschillende platen uit. De invloed van het collectief is gegrond in de jaren 60, wat zorgt voor een dansbare mix van rock, jazz, funk, ska en wereldmuziek die niet zou misstaan in de soundtrack van een Quentin Tarantino film. Een tour door de Balkan bracht ze op ideeën voor een nieuwe EP samen met de blazerssectie en arrangeurs van BOSCO: BIG HORNS.

RSJF Bosco Electron

BOSCO is een tienkoppige “small bigband” inclusief een blazersectie bestaande uit zes muzikanten. De groep is al meer dan een decennium actief en speelde eerder al op o.a. Paaspop, het Bevrijdingsfestival, Concert at Sea, Scumbash en Jazz in Duketown. De combinatie tussen RSJF en BOSCO zorgt voor instrumentale brassmuziek waarbij stevige, dansbare grooves de boventoon voeren, met veel ruimte voor energieke solo’s.

Vooral dat laatste slaat een brug naar Sound of Europe, dat dit optreden mede mogelijk maakt: het festival richt zich op het Europese geluid van nu, waarbij ook veel ruimte wordt gecreëerd voor solisten en hoogwaardige improvisatie van Europese topmusici. De tweede editie vindt plaats in de Belcrum in het tweede weekend van oktober.

De BIG HORNS show op zaterdag 26 januari (21:00, 22:00 & 23:00 uur) is onderdeel van een grote tentoonstellingsavond in Electron.

Plaats een opmerking

Uw e-mailadres zal niet worden weergegeven. Vereiste velden worden aangegeven met *

Er zijn 0 opmerkingen